ARK besøker dyrepensjonat

Mandag 29. mai var Arna Rotaryklubb gjester hos Myrbø Dyrepensjonat på Espeland i Arna. Dyrepensjonatet ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser nær Haukelandsvatnet på veien mellom Espeland og Unneland.

Der ble vi, 19 rotarianere og 7 ledsagere, tatt hjertelig imot av Jahn Ivar Hasti og Gisela Kruse, som er leder av henholdsvis dyrepensjonatet og dyreklinikken. 

Etter en omvisning i dyreklinikkens lokaler, som imponerte mange av oss med alle sine spesialrom for behandling av særlig hunder og katter, fortalte Gisela om arbeidsoppgavene som klinikken dekker. Hun er selv veterinær, og det arbeider 10-12 personer med til sammen ca 8 årsverk på klinikken. Dette er veterinærer, dyrepleiere og assistenter. Klinikken ble åpnet i august 2000.

Arbeidsoppgavene består i blant annet røntgen, blodprøver, behandling av beinbrudd, skiveprolapser og selvfølgelig alt mulig annet som inngår i begrepet dyrehelse. Klinikken utfører ingen kosmetiske inngrep. Gisela fortalte videre om en rekke problemstillinger de møter i arbeidet, som for eksempel aggressive hunder, vanstelte hunder, og både feite og avmagrede dyr som trenger behandling. Jahn Ivar Hasti gjennomgikk deretter historien omkring Myrbø Dyrepensjonat, en historie som startet tidlig på 1980-tallet. 

Hasti er selv landsbruksutdannet fra Stend Jordbruksskole, og han arbeidet i LOG til slutten av 1982. Da startet han opp med dyrepensjonat, og i 1983 ble anlegget på Espeland godkjent som hundepensjonat. Han startet også opp med salg av hundefor, og allerede første året ble det solgt 60 tonn hundefor. I 1987 bygget han så butikken, med tømmer fra Finland, og i begynnelsen var det han og kona samt en tilsatt person som drev det hele. I 1999 ble dyreklinikken etablert, og Gisela Kruse startet arbeidet med denne, som ble åpnet i august 2000. 

Så skjedde det dramatiske at natt til 15. desember i 2000 ble store deler av pensjonatet ødelagt av en voldsom brann. Da var det ikke langt unna at Hasti gav opp hele anlegget, men særlig på grunn av Gisela og dyreklinikken bestemte han seg for å fortsette. I 2003 ble det så åpnet helt ny butikk, slik den står i dag. Også ved dyrepensjonatet er det 7-8 årsverk, omtrent det samme som på klinikken. Oslo Hundeskole, avd. Bergen holder for øvrig også til her. I snitt er det 27 hunder på hundepensjonatet, men på den travleste tiden om sommeren kan det være opp til 44. Om sommeren er det også i perioder rundt 32-33 katter på pensjonatet. Døgnprisen for en hund er 350 kroner, men kroner 400 hvis det er snakk om bare ett døgn. For katter er døgnprisen 180 kroner. 

Avslutningsvis fortalte Hasti om sin store interesse og det omfattende arbeidet han har gjort med å samle inn og ta vare på gamle redskaper og «ting» fra bondegårder, og ikke minst arbeidet han har gjort med restaurering av gamle hus på eiendommen sin i Sogn som ledd i å holde i hevd gamle byggeskikker. Imponerende!! En hjertelig takk til Myrbø Dyrepensjonat og Dyreklinikk for en meget interessant kveld. 


 
Krokett i styrtregn

13. september 2018

Krokett i styrtregn

Enkelte av regnbygene var meget heftige. Utenom dem var det bare vanlig regn. Men været satte ingen som helst demper på den gode stemningen under Arna Rotaryklubbs etter hvert tradisjonsrike kroketturnering.

Vårdugnad i Sansehagen på Arna Helseheim

24. april 2018

Vårdugnad i Sansehagen på Arna Helseheim

Når våren kjem er det tradisjon at medlemmer i Arna Rotary klubb stiller på dugnad.

Arna Rotary-støttet gymsal for barna i Kiev

11. april 2018

Arna Rotary-støttet gymsal for barna i Kiev

Arna Rotary har støttet Kroha som driver matstasjon i Kiev i Ukraina. Nå er en ny gymsal ferdig, og Kroha har sendt oss resultatet.

109 eldre på Rotary-festen

9. januar 2018

109 eldre på Rotary-festen

109 eldre var med på Arna Rotary Klubbs nyttårsfest mandag 8. januar. Det er trolig rekord i antall deltakere. Men det som er enda bedre er at deltakerne var strålende fornøyd med festen.

Utdanningsmesse for 10. gang

17. november 2017

Utdanningsmesse for 10. gang

Arna Rotaryklubb holdt 16. november sin årlige utdanningsmesse i Bjørnarhallen på Garnes for 10. gang på rad. Klubbens «messegeneral», Arild Sundland Dale, sier at årets messe er en av de beste klubben har arrangert.

Bilder fra Round Trip med Arna Rotary

18. september 2017

Bilder fra Round Trip med Arna Rotary

Arna Rotary arrangerte Round Trip for ungdommer på besøk i Bergen. Se flotte bilder fra dagen på Osterøy og Arna.

Presidentskifte i Arna Rotary

26. juni 2017

Presidentskifte i Arna Rotary

Mandag 26 juni var det presidentskifte i Arna Rotary Klubb (ARK). Svein Erik Akselberg kunne da takke av etter et svært innholdsrikt år, og han overrakte presidentsymbolet og ansvaret til den nye presidenten, Bjørn Steine.

Strålende vintur til Rioja

30. april 2017

Strålende vintur til Rioja

Vi, 28 deltagere som var så heldige å ha anledning til å være med på tur til vindistriktet Rioja i Nord- Spania, møtte frem på Flesland søndag 23. april for å ta flyet frem til Bilbao med mellomlanding i Amsterdam.

ARK besøker dyrepensjonat

29. april 2017

ARK besøker dyrepensjonat

Mandag 29. mai var Arna Rotaryklubb gjester hos Myrbø Dyrepensjonat på Espeland i Arna. Dyrepensjonatet ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser nær Haukelandsvatnet på veien mellom Espeland og Unneland.

Ivar Eilertsen æresmedlem i Arna Rotary Klubb

24. mars 2017

Ivar Eilertsen æresmedlem i Arna Rotary Klubb

Ivar Eilertsen er utnevnt til æresmedlem i Arna Rotaryklubb.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Arna Idrettspark
Adresse: Indre Arna vegen 189
Postnummer: 5260
Sted: Indre Arna
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: GPS koordinater: 60.425737,5.471642

Sosial aften
22. okt. 2018, 19.00

3 min: Hans Referent: Aksel Nøkler: Oskar

Valg + Status AIP - v/Tore Thorsen
29. okt. 2018, 19.00

3 min:Arild Referent: Odd Nøkler: Oskar

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...